Enthousiaste kinderen, genietende ouders, een goede organisatie en prima voetbalweer zorgden op 25 juni voor een vermakelijke zondagochtend tijdens de open dag van Voetbalschool Nikivor van Rijn.

Nadat de spelers en speelsters zich hadden aangemeld, gaf organisator Nikivor van Rijn een inleidend gesprek waar hij meer vertelde over de missie en visie van deze nieuwe Voetbalschool. Niet zomaar een voetbalschool puur gericht op techniektraining maar ook met de spelers en speelsters aan de slag gaat op het verbeteren van de coördinatie, het inzicht en de mentaliteit.

Nikivor werd tijdens de training bijgestaan door veelal jeugdtrainers van v.v. UDO die over de nodige expertise m.b.t. techniektraining beschikten en de jeugdvoetballers tijdens deze ochtend ondersteunden bij het techniekparcours dat voor hen was uitgezet. Tevens is deze voetbalschool relatief goedkoop als men kijkt naar hun omgeving. Een goede basis dus voor de dag zelf.
Een geweldige eerste indruk dus van hopelijk iets moois zo omschreef Nikivor van Rijn het.

Na de inleiding en de teamindeling, werd elke groep aan een techniekonderdeel toegewezen. Zo konden de kinderen hun schotkracht bijschaven met behulp van een snelheidsmeter, de schotprecisie door middel van o.a. latje trap en werd de mentaliteit getest in een partijvorm. Bij het meten van de snelheid werd overigens wel 85km per uur gemeten! Ongekend voor deze leeftijden. Na iedere 15 minuten schoven de teams een veldje op en zo werd een actieve oefening afgewisseld met een wat meer rustige oefening waarbij de focus juist nog wat hoger lag. Al met al een leerzame, maar vooral ook gezellige en plezierige dag.

Ter afsluiting werden verschillende personen nog bedankt voor hun bijdrage en kregen de ouders en kinderen nog een inschrijfformulier mee om zich op te geven voor de eerste cursus van Voetbalschool NVR startend half September. Over de inschrijvingen volgt later nog meer informatie.